PITKÄ KAMPANJA TOIMII

Turkulainen Leipomo Salonen on tyytyväinen bussikampanjaansa Turussa ja pääkaupunkiseudulla. Markkinointipäällikkö Tuula Vainio-Syrjälä kertoo kampanjan avulla saavutetun noin 50 % kasvun mainostetussa tuoteryhmässä.

Salonen logo

Kuka: Markkinointipäällikkö Tuula Vainio-Syrjälä
Yritys: Leipomo Salonen
Motto: Mainostetaan sellaisia tuotteita, mitkä ovat leipomomme parhaita. Näiden lippulaivatuotteiden takana voin seistä milloin vaan ja missä vaan.
Tuotteet: Kauranappi 100 %, Kaura-reikäleipä 100 %
Kesto: 8 viikkoa
Pinnat: Kokoperä 20 kpl Turku, Kokoperä 50 kpl Pääkaupunkiseutu, Sisädiginäytöt 30 kpl Turku, Sisädiginäytöt 56 kpl Pääkaupunkiseutu

Tyytyväisyys huokuu markkinointipäällikön äänessä, kun huolella rakennettu kampanja näkyy myyntiluvuissa jopa odotuksia komeammin. Bussimainonta ei ollut juolahtanut mieleen, ennen kuin Laulavasta Ovipumpusta otettiin yhteyttä ja niin: siitä se sitten lähti

BUSSIEN ULKO- JA SISÄPUOLI

Ensimmäinen kampanjoitava tuote oli Jussi-moniviljaleipä ja hyvän kampanjakokemuksen innoittamana tehtiin uusi kampanja, jossa nostettiin esiin Leipomo Salosen sataprosenttisesta kaurasta valmistettuja tuotteita pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Kampanjassa yhdistettiin bussin ulkopintoja sekä digitauluja bussien sisällä.

Leipomo Salosen kampanjat ovat yleensä lyhyehköjä, mutta bussireitille haluttiin tehdä pitkä kampanja, kun teipit on kerran asennettu busseihin. Tuotantokuluja ei Vainio-Syrjälä pidä kovin suurina, varsinkin jos vertailukohdaksi otetaan muut mediat.

PÄÄKAUPUNKISEUTU JA TURKU

Bussireittien valinnassa turkulainen leipomo osasi valita sopivat turkulaiset reitit, mutta pääkaupunkiseudun busseihin käytettiin Mikko Järven asiantuntemusta ja Laulavan Ovipumpun nettisivujen linjakarttoja, kun haluttiin näkyä pitkillä reiteillä muuallakin kuin Kehä ykkösen sisäpuolella. Seuraava kampanjakin siintää jo mielessä ja siihen havitellaan vielä pidempiä reittejä.

MYYNNIN KASVUA TIUKASSA KILPAILUTILANTEESSA

Tavoitteena oli tietysti myynnin kasvu, mutta myös tunnettuuden lisääminen varsinkin pääkaupunkiseudulla. Kotikentällään Turussa Leipomo Salonen on jo Aurajoen rantamaisemaa ihasteleville kaupunkilaisille tuttu jokapäiväisen leivän tekijä. Tiukka kilpailutilannekaan ei estänyt laadukkaiden tuotteiden ja laadukkaan kampanjan yhteisvaikutuksena saavutettuja noin 50 % kasvulukemia.

Tehdään yhdessä vaikuttava mainoskampanja

Bussimainonta, jättipinnat, guerilla-tyyppiset liikkuvat ulkomainokset ja chattibotit – tehdään yhdessä vaikuttava ja tehokas mainoskampanja!